- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 180 |
Vejce celá průměr | 330 |
Kakao na vaření Orion (v suchém stavu) | 20 |
Olej palmojádrový, kokosový | 18 |
Mouka pšeničná bílá | 140 |
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Med | 120 |
Čokoláda na vaření průměr | 30 |
Dochucovadla:
kypřící prášek, citronová kůra
Energetická hodnota celkem: 12735 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 414,
SAFA (g): 55,
Cukry (g): 314,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 425 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
6 vajec, 8 lžic krystalového cukru, 4 zarovnané lžíce kakaa, 2 lžíce oleje, 10 lžic polohrubé mouky a špetka prášku do pečiva - to jsou suroviny pro přípravu těsta. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej a mouku, do které jsme přimíchali KPP. Nakonec přimícháme sníh vyšlehaný z bílků. Připravíme si 2 nízké plechy (asi 30 x 40 cm), vyložíme je pečícím papírem, který vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozdělíme na poloviny, nalijeme na plech a rozetřeme. Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při 150°C asi 10 minut nebo v elektrické předehřáté na 170 - 180°C asi 8 minut. Je opravdu nutné dobu pečení dodržet, i když vršek těsta nevypadá dopečený. Ušleháme náplň ze 2 vaniček tvarohu, 1 vanilkového cukru, 1 zakysané smetany , špetky citronové kůry a 7 lžic medu. Vychladlé těsto namažeme náplní, přiklopíme a dáme ztuhnout do lednice. Povrch můžeme pokapat čokoládou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.